• Welkom bij EASIER project

EASIER Project

Het leren van chirurgische en interventionele technieken is een lang en uitdagend proces dat plaatsvindt tijdens de (post)doctorale opleidings. Traditionele training op basis van "meester-gezel" modellen is vaak subjectief, tijdrovend en niet-patiëntveilig. Nieuwe gestructureerde programma's worden voorgesteld om training en objectieve beoordeling te bieden in oefenscenario's zonder patiënt.
Technology enhanced learning (TEL) is de afgelopen jaren gebruikt om deze nieuwe paradigma's te ondersteunen: van virtual reality-simulatoren / boxtrainers voor technische vaardigheden tot e-learning / uitgebreide video's voor niet-technische vaardigheden. Er is echter geen gemeenschappelijk EU-pedagogisch kader om hun gebruik te sturen, noch een TEL-platform dat technische en niet-technische vaardigheden omvat, en technologieën worden gebruikt afhankelijk van de economische mogelijkheden van het instituut en de keuzes van financiers in plaats van de pedagogische waarde.
EASIER is een uniek samenwerkingsverband tussen instellingen voor hoger onderwijs en bedrijven met toonaangevende partners in hun respectieve vakgebieden die voor het eerst verschillende trainingstechnieken samenbrengen om een ​​"multi-skill" leerervaring te bieden voor chirurgisch en interventioneel onderwijs. Deze kennisalliantie biedt een innovatieve oplossing voor het onderwijzen en leren van technische en niet-technische vaardigheden op basis van TEL. De oplossing integreert TEL-middelen (virtual reality, augmented video, augmented boxtrainers, enz.), en biedt chirurgen-in-opleiding en mentoren een leermanagementsysteem waarin ze trainingsactiviteiten kunnen programmeren, toegang hebben tot allerlei leervormen, en de voortgang van hun leerervaring kunnen volgen. De oplossing zal worden gebaseerd op een eerder gevalideerd leerkader, gebaseerd op het pedagogische model dat is ontwikkeld in het LLP-project MISTELA. Door integratie van verschillende technologieën hebben leerlingen toegang tot een uitgebreid overzicht van resultaten en uitkomsten op zowel technische als niet-technische vaardigheden gerelateerd aan de gevolgde cursus.
Door haar doelstellingen zal EASIER de hele EU-chirurgische gemeenschap bereiken om de basis te leggen voor een strategie voor een gemeenschappelijk op TEL-gebaseerd programma dat gestructureerd leren en beoordelen biedt. Dit zal helpen bij het standaardiseren van opleidingen in het hele continent, waarbij mobiliteit van professionals wordt bevorderd, evenals de uitwisseling en co-creatie van kennis in het veld.

Nieuws over onze voortgang

EASIER: Technologisch leren van chirurgische en interventionele technische en niet-technische vaardigheden

Een korte presentatie van het project en de belangrijkste doelstellingen gerealiseerd door de UPM-groep.

Persbericht (klik hier om te downloaden)

Nieuwe ontwikkelingen in Technology Enhanced Learning for Surgery in Europa

Het EASIER-project werd gepresenteerd tijdens een mondelinge sessie op het EAES-congres in Londen van 30 mei - 2 juni 2018.

Presentatiesamenvatting (klik hier om te downloaden)

ARCE-congres in november 2017, Boekarest, Roemenië

Tijdens het 9e Nationale Congres van ARCE, gehouden in Boekarest, 23 - 25november 2017, bekleedde Dr. Tiu van de voorzitter van Medis een sessie over Train the Trainer in Surgery en presenteerde het artikel: ""The needs of change in surgical training"" met verwijzingen naar het EASIER-project op de 23e.

Dr. Tiu zit ook een georganiseerde aniSMIT Special Session voor: ""Bringing the Future Earlier"", op de 24e. In deze sessie sprak hij over Technical Enhanced Learning in Surgery.

Verwant materiaalarchief (klik hier om te downloaden)

The Need for Change in Surgical Training

Tijdens de medische dagen van Prahova in november 2017, Sinaia, Roemenië, hield Dr. Tiu een mondelinge sessie over opkomende technologieën in chirurgische training, waaronder het EASIER programma.

Presentatiesamenvatting (Roemeens) (klik hier om te downloaden))

SMIT-conferentie in Torino, Italië, in november 2017

De SMIT-conferentie was een kans om de eerste voortgang met het EASIER-project te presenteren. De Medis-groep, vertegenwoordigd door Dr. Calin Tiu, vertelde over het werk van het Consortium tijdens een Keynote-lezing: nieuwe technologieën in chirurgie en technologisch verbeterd leren. Het EASIER project werd ook besproken tijdens de stuurgroepvergadering, als onderdeel van de sectie: EU-projecten en -voorstellen.

SMIT 2019-archief (klik hier om te downloaden)

 

EASIER projectpresentatie en persbericht

Deze deliverable omvat de projectpresentatie, die voor het eerst werd gepresenteerd voor het Consortium tijdens de virtuele startvergadering (14 november 2017) en een persbericht voor het EASIER-project.

Projectpresentatie - Powerpoint-presentatie (klik hier om te downloaden)

Persbericht (klik hier om te downloaden)