• Bine ati venit pe pagina de start a proiectului EASIER!

Proiectul EASIER

Însușirea tehnicilor chirurgicale și intevenționale presupune un proces lung și provocator ce se desfășoară pe parcursul anilor de studiu universitar și postuniversitar. Metodele tradiționale de predare bazate pe modelul tutore - ucenic sunt considerate la ora actuală subiective, consumatoare de timp și resurse și nu foarte sigure pentru pacient, astfel că noi programe structurate sunt propuse pentru a oferi posibilitatea formării și evaluării fără prezența fizică a pacientului.
Învățământul îmbunătățit prin tehnologie (TEL) a fost folosit în ultimii ani pentru a susține aceste noi paradigme: de la simulatoare/cutii de realitate virtuală pentru abilitățile tehnice până la studiul prin aplicații online sau realitate augmentată pentru abilitățile non-tehnice. Cu toate acestea, nu există un cadru pedagogic comun la nivelul Uniunii Europene care să ofere un ghid pentru utilizarea lor, nici o platformă TEL care să cuprindă abilitățile tehnice și non-tehnice, iar tehnologiile sunt alese în funcție de posibilitățile economice ale centrelor și alegerile finanțatorilor, și nu în funcție de valoarea lor pedagogică.
EASIER este o alianță unică care implică instituții de învățământ superior și companii cu parteneri de vârf în domeniile lor respective, care va reuni pentru prima dată diferite tehnologii de instruire pentru a oferi o experiență de învățare a unor multiple abilități pentru educația chirurgicală și intervențională. Această alianță a cunoștințelor (Knowledge Alliance) propune o soluție inovatoare pentru predarea și învățarea aptitudinilor tehnice și non-tehnice bazate pe TEL. Soluția va integra activele TEL (realitatea virtuală, video augmentat, cutii pentru antrenamentul laparoscopic etc.), oferind rezidenților și mentorilor un sistem de management al învățării pentru a programa activitățile de instruire, a avea acces la învățarea omniprezentă și pentru a monitoriza progresul experienței lor de învățare. Soluția va fi bazată pe un cadru de învățare validat anterior, bazat pe modelul pedagogic dezvoltat în proiectul LLP MISTELA. Prin integrarea diferitelor tehnologii, cursanții vor avea acces la o evidență cuprinzătoare a realizărilor și a rezultatelor atât în ​​ceea ce privește abilitățile tehnice, cât și cele nontehnice legate de orice curs urmat.
Prin obiectivele sale, EASIER se va adresa întregii comunități chirurgicale din UE pentru a pune bazele unei strategii pentru un program comun bazat pe TEL, care oferă învățare și evaluare structurată. Acest lucru va contribui la standardizarea formării pe întregul continent, favorizând mobilitatea profesioniștilor, precum și schimbul și co-crearea de cunoștințe în domeniu.

Știri legate de progresul nostru

EASIER: Technology-enhanced learning of surgical and interventional technical and nontechnical skills

O scurtă prezentare a rpoiectului și a principalelor obiective, realizată de grupul UPM.

Comunicat de presă (apasă aici pentru a descărca)

Noi progrese în Educația Chirurgicală augmentată de tehnologie în Europa

Proiectul EASIER a fost prezentat în timpul unei sesiuni orale la Congresul EAES din Londra, 30 Mai-2 Iunie, 2018

Abstractul prezentării (apasă aici pentru a descărca).

Congresul ARCE, Noiembrie 2017, București, România

În cadrul celui de-al 9-lea Congres Național al ARCE, care a avut loc la București, în perioada 23-25 noiembrie 2017, dr. Tiu de la Medis a organizat și prezidat o sesiune de instruire a antrenorului în chirurgie și a prezentat lucrarea ""Nevoile schimbării în pregătirea chirurgicală"" cu referințe la proiectul EASIER pe data de 23. De asemenea, dr. Tiu a organizat și a prezidat o sesiune specială aniSMIT numită: ""Aducerea viitorului mai devreme"", pe data de 24. În această sesiune, el a vorbit despre Învățarea Îmbunătățită prin Tehnică în Chirurgie.

Arhiva de materiale de diseminare (apasă aici pentru a descărca)

Nevoia de schimbare în pregătirea chirurgicală

În timpul Zilelor Medicale Prahovene din Noiembrie 2017, Sinaia, România, Dr. Tiu a prezentat în cadrul unei sesiuni orale ultimele noutăți de domeniul tehnologiilor de pregătire chirurgicală, inlusiv Proiectul EASIER.

Abstractul prezentării (apasă aici pentru a descărca)

Conferința SMIT din Torino, Italia, în noiembrie 2017

Conferința SMIT a fost o șansă de a prezenta primele progrese înregistrate în cadrul proiectului EASIER. Grupul Medis, reprezentat de Dr. Calin Tiu, a vorbit despre activitatea desfășurată de Consorțiu în cadrul unei sesiuni plenare: Noile tehnologii în chirurgie și Învățarea îmbunătățită în tehnologie. Proiectul EASIER a fost discutat, de asemenea, în cadrul reuniunii comitetului director, ca parte a secțiunii: Proiecte și propuneri ale UE.

Arhiva SMIT 2019 (faceți clic aici pentru a descărca)

 

Prezentarea proiectului EASIER și comunicatul de presă

Acest document cuprinde prezentarea proiectului, care a fost prezentată pentru prima dată pentru consorțiu în cadrul întâlnirii virtuale de început de proiect (14 noiembrie 2017) și un comunicat de presă pentru proiectul EASIER.

Prezentarea proiectului - Prezentare Powerpoint (faceți clic aici pentru a descărca)

Comunicat de presă (faceți clic aici pentru a descărca)